Annons

Stökigt vid bilträff i Härnösand

Brott • Publicerad 13 juni 2021
Polisen i Härnösand har fått stänga av flera parkeringar efter det att ett större antal personer samlats där och stört ordningen. Arkivbild.
Polisen i Härnösand har fått stänga av flera parkeringar efter det att ett större antal personer samlats där och stört ordningen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En stor bilträff i Härnösand urartade sent under lördagskvällen och har under natten orsakat mycket stök i staden.

– Det är ett yngre klientel som tagit över i ganska stor omfattning och stört med fylleri, musik och fyrverkerier, säger Caroline Kinnå, befäl vid polisens regionledningscentral.

Annons

Två personer har omhändertagits efter det att någon kastat glasflaskor mot polisen. En polis har fått söka vård på sjukhus med oklart skadeläge.

Polisen fick många samtal om bilträffen och har stängt av flera stora parkeringar över hela Härnösand.

Eftersom många har rört sig mellan flera platser har polisen haft svårt att uppskatta hur många personer som befunnit sig i området och deltagit i bilträffen, men Caroline Kinnå uppger att det på varje avstängd parkering har funnits upp till 50 bilar, ofta med flera personer i varje bil.

– Vid halv fyra-tiden ha folk börjat lyssna på uppmaningarna och börjat röra sig hemåt, säger hon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons