Annons

Stockholmsbörsen på plus

Stockholmsbörsen stängde torsdagens handel på plus 0,7 procent och presterade därmed gröna siffror för andra dagen i rad.
Börs • Publicerad 4 augusti 2022
Uppåt på börsen. Arkivbild.
Uppåt på börsen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Orrön, tidigare Lundin Energy, var en av dagens stora vinnare, upp nära 16 procent. Energibolaget lämnar sin rapport på fredagen.

Det tunga OMXS30-indexet var upp 0,4 procent i börsöppningen men steg under dagen och stängde på plus 0,8 procent. Bäst där presterade vitvarutillverkaren Electrolux och gruvkoncernen Boliden, upp 3,9 respektive 3,1 procent. I botten parkerade bilsäkerhetskoncernen Autoliv och fastighetsbolaget SBB, som tappade 4,5 respektive 2,9 procent.

Annons

Under dagen lämnade brittiska Bank of England sitt räntebesked, där de höjer räntan med 50 punkter till 1,75 procent. Det är den största höjningen på 27 år, och centralbanken varnade även för fortsatt hög inflation och en recession från och med det fjärde kvartalet.

Men beskedet var väntat av analytiker. Det breda brittiska FTSE 100-indexet stängde 0,1 procent upp.

I Paris steg CAC40-index med 0,6 procent och Frankfurtbörsens DAX-index låg vid 17.45-tiden på plus 0,5 procent.

Också i Asien gick börserna upp under natten sedan Wall Street stängt på plus.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons