Annons

Stockholmsbörsen väntas öppna starkt

Efter en turbulent börsvecka väntas Stockholmsbörsen öppna på plus 0,5 procent, och därmed återhämta sig från fredagens ras.
Ekonomi • Publicerad 8 augusti 2022
Stockholmsbörsen ser ut att ta igen fredagens förluster. Arkivbild.
Stockholmsbörsen ser ut att ta igen fredagens förluster. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen stängde i fredags på minus 1,7 procent efter flera dagars uppgång. Tappet berodde till stor del på de starka sysselsättningssiffrorna från USA, som bidrog till en ökad oro för tuffare amerikanska räntehöjningar.

Men nu väntas börsdagen i Stockholm öppna på 0,5 procent plus, enligt terminshandeln på IG Markets. Det är i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

Annons

I Asien har börserna vänt uppåt. Handeln i Tokyo pressades inledningsvis svagt nedåt när handlarna tog hem vinster från förra veckans uppgångar. Nikkei 225 öppnade kring nollan och det bredare Topix var ned en tredjedels procent, men de båda var vid 8-tiden plus 0,3 respektive 0,2 procent.

Även kompositindexet i Shanghai är upp ungefär 0,2 procent, efter att börjat dagen på minus. Motsvarande index i Shenzhen presterar ännu bättre: Upp 0,5 procent.

I Hongkong backar Hang Seng 0,8 procent, vilket tyngs ned av Softbanks öppning för att eventuellt sälja av sitt stora innehav i den kinesiska e-handelsjätten Alibaba.

Taiwans viktade index har tappat 0,2 procent, medan Seoulbörsens Kospiindex handlas kring nollan. Båda har gått upp sedan början av handelsdagen.

Vad gäller kryptovaluta håller Bitcoins uppgång i sig, och den är upp 0,7 procent efter en turbulent sommar med stora nedgångar. En bitcoin handlas nu för 23 445 dollar, motsvarande 238 843 kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons