Annons

Snabbtest införs på gymnasieskolor i Stockholm

Coronaviruset • Publicerad 8 maj 2021
Från och med tisdag införs snabbtester på samtliga kommunala gymnasieskolor i Stockholm. Arkivbild.
Från och med tisdag införs snabbtester på samtliga kommunala gymnasieskolor i Stockholm. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Från och med tisdag införs snabbtester på alla 26 kommunala gymnasieskolor i Stockholm, meddelar Liberalerna i Stockholms kommun.

"Snabbtesterna innebär att man kan upptäcka covid-19 även hos den som inte har symtom och det kan kännas tryggt för den lärare, elev eller förälder som känner oro", säger skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L) i ett pressmeddelande.

Annons

En pilotverksamhet har funnits på tre skolor. Syftet med den utökade verksamheten är att öka chansen att snabbt bryta eventuella smittkedjor och därigenom främja närundervisning.

"Eleverna och lärarna är trötta på distansundervisning och längtar efter att få återgå till en normal vardag", fortsätter Smedberg-Palmqvist.

Under pilotverksamheten gjordes totalt 129 snabbtester, varav två visade bekräftad smitta. Vid identifierat fall har ett arbetslag med skolöverläkare och skolsköterskor skickats ut till skolan för att smittspåra bland elever.

Rättad: I en tidigare version av artikeln förekom en felaktig uppgift om vilka skolor som inför snabbtesterna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons