Annons

Statliga jobb flyttas till Härnösand

Omkring 80 statliga jobb kan i framtiden utlokaliseras från Stockholmsområdet till Härnösand, enligt en statlig utredning. Men redan nu planerar Skatteverket att flytta sin arkivverksamhet med 20–30 jobb från Solna till Härnösand.
Arbete • Publicerad 12 februari 2020
Enligt planerna ska Skatteverket flytta 20–30 arbetstillfällen flyttas Solna till Härnösand.
Enligt planerna ska Skatteverket flytta 20–30 arbetstillfällen flyttas Solna till Härnösand.Foto: Henrik Montgomery / TT

– Det här bryter en långvarig trend med allt färre statliga jobb i Västernorrland, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande i Härnösand, till TT.

Härnösand toppar TT:s lista över Sveriges kommuner som har de största ekonomiska utmaningarna.

Annons

De som i dag arbetar på Skatteverkets arkivverksamhet i Solna erbjuds att följa med till Härnösand.

– Vi välkomnar dem till Härnösand men det är möjligt att en del väljer att inte flytta hit och då kan det i stället bli nya jobb i Härnösand, säger Andreas Sjölander.

Nya lokaler ska byggas för Skatteverkets arkivverksamhet i Härnösand.

– Vi hoppas kunna flytta in i de nya lokalerna under 2021 eller 2022, säger Martin Wagenius, chef för Skatteverkets dokumentenhet, till TT.

Skatteverkets nu planerade utflyttning ligger utöver de utflyttningar som föreslås i en statlig utredning från juni 2019.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons