Annons

Starkt halvår av Volvo Cars

Ekonomi • Publicerad 2 juli 2021
Volvos modell XC40 var en av de mest sålda modellerna under det första halvåret i år. Arkivbild.
Volvos modell XC40 var en av de mest sålda modellerna under det första halvåret i år. Arkivbild.Foto: Michael Owen Baker/AP/TT

Volvo Cars försäljning ökade med 11 procent globalt i juni, jämfört med samma månad förra året. Totalt såldes 68 224 Volvo-bilar under juni.

I USA var ökningen 18 procent, i Kina 10,4 procent och i Europa 1,4 procent. På så kallade "övriga marknader" var försäljningstillväxten ännu större – 37,9 procent jämfört med motsvarande månad förra året.

Annons

Under årets första sex månader redovisar Volvo Cars sina starkaste försäljningssiffror någonsin för ett första halvår. Totalt ökade försäljningen under januari till juni med 41 procent jämfört med i fjol och totalt såldes 380 757 bilar globalt.

Försäljningsökningen under halvåret är främst driven av stark efterfrågan i Kina, USA och i Europa. Men ökningen ska också ses i ljuset av svaga jämförelsetal i fjol då covid-19-pandemin tog fart.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons