Annons

Stark vecka på Wall Street

Börs • Publicerad 6 november 2020
Små förändringar på Wall Street i dag – men uppgången under veckan var rejäl. Arkivbild.
Små förändringar på Wall Street i dag – men uppgången under veckan var rejäl. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP-TT

Efter vecka med kraftiga uppgångar var rörelserna små på New York-börsen på fredagen. Samtidigt som Demokraternas Joe Biden tycktes gå mot seger i presidentvalet kom statistik som visade att arbetslösheten i USA sjönk till 6,9 procent i oktober, att jämföra med 7,7 procent månaden innan.

Men antalet amerikaner som insjuknar i covid-19 ökar kraftigt. Senatsledaren, republikanen Mitch McConnell, sade efter arbetslöshetsrapporten att kongressen borde sjösätta ett statligt stimulanspaket, som i första hand inriktas på att motverka pandemins effekter.

Dow Jones industriindex backade 0,2 procent, medan både Nasdaqs kompositindex och S&P 500 stängde oförändrade. Räknat över hela den gångna veckan steg Dow Jones 6,9 procent, Nasdaq 9,0 procent och S&P 500 7,3 procent. Inte sedan april har de tre ledande indexen på Wall Street ökat så mycket på en enskild vecka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons