Annons

Stark start av Söderberg och Stenson

Golf • Publicerad 30 januari 2020
Henrik Stenson är fem slag under par efter första rundan på Europatouren i Saudiarabien. Arkivbild.
Henrik Stenson är fem slag under par efter första rundan på Europatouren i Saudiarabien. Arkivbild.Foto: Dante Carrer/AP/TT

Sebastian Söderberg och Henrik Stenson inledde veckans kritiserade Europatourtävling i golf i Saudiarabien med att gå fem slag under par.

Det ger dem toppkänning så här långt.

Annons

Söderberg och Stenson slog båda sex birdies på vägen in mot 65 slag, ett slag efter ledande Gavin Green, Malaysia och nordirländaren Graeme McDowell.

– Det var en hel del bra puttning i dag och den bidrog till resultatet. Jag fick kämpa lite från tee och ruffen är tjock. Men jag höll ihop det bra och fick några birdies och på det hela taget var det en bra runda, säger Stenson till arrangörens hemsida.

Alexander Björk tangerade antalet birdies men hade också två bogeys och en dubbelbogey och landade på minus två efter de första 18 spelade hålen.

Marcus Kinhult segade sig upp i resultatlistan och med tre birdies är han strax under toppskiktet med 67 slag, ett resultat han delade med bland andra amerikanen Dustin Johnson.

Spelet pågår.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons