Annons

Stark kritik mot hanteringen av övergrepp

Olympiskt • Publicerad 6 februari 2020
Flera av offren till Larry Nassar, tidigare USA:s landslagsläkare i gymnastik, i samband med en presskonferens. Arkivbild
Flera av offren till Larry Nassar, tidigare USA:s landslagsläkare i gymnastik, i samband med en presskonferens. ArkivbildFoto: Jacquelyn Martin/AP/TT

Förra våren fick William Moreau sparken från sin tjänst som vice ordförande för den idrottsmedicinska avdelningen inom USA:s olympiska och paralympiska kommitté (USOPC).

I en stämningsansökan säger han att han fick lämna sitt jobb för att ha ifrågasatt hur de högsta cheferna inom kommittén hanterade sexuella trakasserier och psykisk ohälsa. Det rapporterar Denver Post, ESPN och USA Today.

Annons

– Ärligt talat, det som verkligen oroar mig är: tänk om ännu ett barn blir våldtaget och jag inte hade gjort någonting för att förhindra det? Tänk om ännu en idrottare tar sitt liv och jag inte hade sagt något? Någon måste få USOPC att börja lyssna, säger Moreau till ESPN.

USOPC förnekar att William Moreau skulle ha fått sparken av sådana anledningar.

USOPC är under utredning för hur man hanterade decennier av anklagelser om övergrepp. 2018 dömdes Larry Nassar – tidigare läkare för gymnastiklandslaget – till livstids fängelse för att ha utsatt över 100 kvinnliga gymnaster för sexuella övergrepp.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons