Annons

Stal insamlingsbössa – flera stölder utreds

Brott • Publicerad 3 februari 2020
Polisen misstänker att en man och en kvinna har stulit flera insamlingsbössor i Stockholmsområdet. Arkivbild.
Polisen misstänker att en man och en kvinna har stulit flera insamlingsbössor i Stockholmsområdet. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

En man och en kvinna i 30-årsåldern misstänks ha stulit en insamlingsbössa i Rönninge i Salem. Polisen utreder om paret kan kopplas till fler stölder av välgörenhetsbössor.

– Det har varit flera liknande händelser i regionen som vi utreder och man tittar på om det här kan vara samma gärningsmän, säger polisens presstalesperson Åsa Wallentin.

Annons

I lördags stal paret en insamlingsbössa från en matvarubutik i Rönninge. När personalen försökte stoppa dem tog mannen upp en kniv som han hotade med.

Senare under lördagen greps de två.

Mannen är anhållen misstänkt för rån, grovt olaga hot och stöld. Åsa Wallentin säger att han kommer att begäras häktad. Kvinnan är försatt på fri fot, men är fortfarande misstänkt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons