Annons

Ståhl med superserie i Diamond League

Daniel Ståhl har kastat in sig på VM-arenan i Doha.
Med besked.
I sin första tävling för säsongen slog han till med tre kast över 70 meter och Diamond League-rekord.
Friidrott • Publicerad 3 maj 2019
Daniel Ståhl visade superform i Diamond League.Foto: KARIM JAAFAR/AP/TT

Årets säsong är extra lång med tanke på att årets höjdpunkt, VM i Doha, går i månadsskiftet september-oktober. Och den kunde inte ha fått en bättre start för det svenska diskushoppet Daniel Ståhl.

26-åringen slog till med en superserie direkt i sin första tävling för året. I Diamond League-premiären i Doha, Qatar, inledde han med ett jättekast på 69,63 meter och nytt världsårsbästa. Och det var långt ifrån slut där. Det andra kastet mätte 70,49 – och innebar nytt Diamond League-rekord.

Annons

Slut där? Nej, inte alls.

Tre över 70 meter

I det tredje kastet seglade diskusen i väg 70,56 meter – vilket blev kvällens längsta kast och en putsning av det nyligen satta DL-rekordet. Ståhl fortsatte med 69,54 och 69,50 och rundade av en makalös serie och fantastisk säsongsöppning med 70,32. Som lite perspektiv kan nämnas att han som längst kastade 69,72 under förra säsongen.

– Det är kul. Jag hade bra tryck i dag, och det var bra tryck på läktaren också, säger Ståhl i SVT efter superserien.

– Jag har slängt rätt långt på träning också, men jag trodde kanske inte att det skulle hända här.

Hemligheten bakom lyftet från förra säsongen?

– Vässat på tekniken helt enkelt. Och så är jag starkare, som en björn, säger Ståhl som har 71,29 som personbästa från 2017.

"Jättebra feeling"

Ståhl var överlägsen i tävlingen i Doha, tvåan Lukas Weisshaidinger från Österrike var nästa fyra meter ifrån svensken. Och Ståhl tycker att det är bra att han varit på VM-arenan och kastat in sig.

– Nu har jag fått känna på ringen, det är jättebra. Jättebra feeling här, säger han.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons