GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stabilt tillstånd för skjuten man i Göteborg

Den man i 30-årsåldern som sköts vid Hammarkulletorget i Göteborgsstadsdelen Hjällbo under fredagskvällen vårdas fortsatt på sjukhus. Hans skadeläge är stabilt och inte livshotande, skriver polisen på sin hemsida.
Brott • Publicerad 19 juni 2021
Poliser på plats vid Hammarkulletorget i Göteborgsstadsdelen Hjällbo efter skjutningen på fredagen.
Poliser på plats vid Hammarkulletorget i Göteborgsstadsdelen Hjällbo efter skjutningen på fredagen.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det var strax före halv sju på fredagskvällen som polisen fick in flera samtal om skottlossning vid Hammarkulletorget. På plats hittades den skadade mannen som fördes till sjukhus med ambulans.

Under natten har polisen genomfört dörrknackning i området och hållit fler förhör i samband med det. En kriminalteknisk undersökning har även gjorts vid brottsplatsen.

Ännu är ingen person gripen för skjutningen.

Den skadade mannen har inte kunnat höras om händelsen ännu, men det kommer att göras så snart hans tillstånd tillåter det, enligt polisen.

Polisen, som kommer att ha förstärkt synlighet och närvaro i området efter skjutningen, är angelägen om att få in tips om händelsen.

Det är för tidigt att säga om skottlossningen kan kopplas till de senaste veckornas våldsamheter i området, som senast i tisdags drabbades av en skottlossning. I slutet av maj sköts en man ihjäl i Hjällbo.

– Vi utreder brett och utesluter naturligtvis ingenting, sade polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till TT under fredagskvällen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer