Annons

Sri Lankas exledare har landat i Bangkok

Sri Lanka • Publicerad 11 augusti 2022
Gotabaya Rajapaksa i våras, då han fortfarande var Sri Lankas president. Arkivbild.
Gotabaya Rajapaksa i våras, då han fortfarande var Sri Lankas president. Arkivbild.Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT

Sri Lankas tidigare president Gotabaya Rajapaksa tvingades att lämna Singapore på torsdagen, enligt Singapores immigrationsmyndighet. Anledningen var att hans visum i landet gick ut.

Enligt myndigheten har Rajapaksa ansökt om en förlängning, men den hade inte godkänts på onsdagsmorgonen.

Annons

Den 73-årige Rajapaksa landade senare på torsdagen på Bangkoks internationella flygplats i ett privatflygplan. Enligt uppgifter planerar att vara i Thailand en kortare tid för att sedan återvända till Singapore.

Gotabaya Rajapaksa tvingades fly när tiotusentals demonstranter stormade hans bostad i huvudstaden Colombo i juli. Han flydde först till Maldiverna och sedan till Singapore, varifrån han meddelade sin avgång.

Bakgrunden till demonstrationerna var ett utbrett missnöje bland befolkningen efter månader av långa strömavbrott, rekordstor inflation och brist på mat och bensin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons