Annons

Sri Lanka förbjuder nya motorsågar

Sri Lanka • Publicerad 7 juni 2019
Sri Lanka förbjuder import av nya motorsågar, säger president Maithripala Sirisena. Arkivbild, tagen den 7 maj.
Sri Lanka förbjuder import av nya motorsågar, säger president Maithripala Sirisena. Arkivbild, tagen den 7 maj.Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT

Sri Lanka är på väg att införa ett importförbud för motorsågar och tvinga alla sågverk i landet att stänga.

På så vis vill den lankesiske presidenten Maithripala Sirisena få bukt med illegal skogsavverkning och utvidga önationens skogsområden.

Annons

"Jag har instruerat myndigheter att förbjuda import av motorsågar och motorsågblad från och med nästa vecka", sade Sirisena vid en miljökonferens på torsdagen, enligt ett utskick från presidentkansliet.

Det framgår inte om förbudet kommer att omfatta befintliga motorsågar i Sri Lanka, men presidenten sätter en tidsfrist på fem år för att stänga sågverken, för att anställda vid dem ska få möjlighet att hitta nya jobb.

Maithripala Sirisena sätter ett mål att 32 procent av ön ska bestå av skog inom ett decennium, jämfört med dagens 28 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons