Annons

Spurs klart för Super League – byter namn

Fotboll • Publicerad 2 maj 2019
Tottenham Hotspurs supportrar får till hösten även ett damlag i högsta ligan att heja på. Arkivbild.
Tottenham Hotspurs supportrar får till hösten även ett damlag i högsta ligan att heja på. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth

Tottenham är klart för spel i Super League, den engelska högstaligan i fotboll, nästa säsong. 1–1 borta mot Aston Villa gav den poäng som behövdes för att säkra andraplatsen i serien bakom redan klara seriesegraren Manchester United.

Från och med nästa säsong kommer laget också, i ett led i moderniseringen av klubben, att byta namn. Det officiella namnet blir Tottenham Hotspur Women i stället för, som i dag, Tottenham Hotspur Ladies.

För att ta steget upp till Super League måste klubben också möta högstaligans licenskrav. Till exempel måste alla spelare vara heltidsproffs, och i nuläget är de flesta endast anställda på deltid.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons