Annons

Spotifygrundare ger sig in i vårdbranschen

Vård • Publicerad 2 februari 2023
Spotifys grundare Daniel Ek startar företag som erbjuder hälsoundersökningar. Arkivbild.
Spotifys grundare Daniel Ek startar företag som erbjuder hälsoundersökningar. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Spotifys medgrundare och vd Daniel Ek ger sig in i vården med sitt nya medtech-bolag Neko Health och öppnar i veckan en mottagningen i centrala Stockholm. Tanken är att öppna mottagningar i fler städer och även i andra länder.

Neko Health erbjuder hälsoundersökningar med en kroppsscanner som sägs upptäcka sjukdomar i bland annat hjärta och hud i ett tidigt skede.

Annons

Att utveckla scannern har tagit Daniel Ek och ett trettiotal ingenjörer och läkare fyra år, säger han i en intervju i SvD.

"Jag tycker det är fascinerande att vi sedan 1965 har haft obligatorisk bilbesiktning. Vi måste kolla våra bilar så att de inte går sönder. Men i vården är vi helt okej med att du kraschar fullständigt, först då kollar vi på det" säger han till tidningen.

Ett kroppsscanning uppges kosta cirka 2 000 kronor, enligt företagets hemsida.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons