Annons

Sparrisrecept hamnade i belgiskt lagregister

Belgien • Publicerad 2 juni 2021
Sparrisreceptet ska ha hamnat i Belgiens digitala lagbok av misstag. Arkivbild.
Sparrisreceptet ska ha hamnat i Belgiens digitala lagbok av misstag. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Belgiska jurister förvånades i förra veckan när de gick igenom landets digitala lagbok. Plötsligt hittade de där ett recept för tillagning av sparris.

"Bon appétit" stod det i slutet av receptet, innan dokumenten övergick till att handla om lag och rätt igen. Misstaget uppdagades när registrets franska översättningar sågs över av den officiella lagtidskriften Moniteur Belge.

Annons

"Ibland hittar vi fel i texterna. Men ett matlagningsrecept har vi aldrig tidigare stött på", säger en jurist i Bryssel till belgiska nyhetssajten RTL Info.

Rättsjuristen Fabrice Guttadauria kallar misstaget för häpnadsväckande.

– Man kan undra hur ett så stort fel kunde hamna på den officiella webbplatsen, säger han.

Wilfried Verrezen, chef på Moniteur Belge, säger enligt RTL Info att receptet råkat hamna i lagregistret via en annan databas och att det lätt gick att ta bort. Sparrisreceptet hade aldrig någon juridiskt tyngd, påtalade Verrezen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons