Annons

Sony nysatsar i Lund

Ekonomi • Publicerad 6 maj 2019
Elektronikföretaget Sony öppnar ett globalt forsknings- och utvecklingscentrum i Lund. Arkivbild.
Elektronikföretaget Sony öppnar ett globalt forsknings- och utvecklingscentrum i Lund. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Elektronikföretaget Sony öppnar ett globalt forsknings- och utvecklingscentrum i Lund, som ska serva hela Sonykoncernen, rapporterar .

I höstas varslade Sony 200 anställda i Lund på grund av den snabbt vikande försäljningen inom mobilområdet. Den nya satsningen medför att omkring hundra personer från den gamla mobilverksamheten kan få nytt jobb.

Annons

– Vi har fått en investering från Tokyo på hundra individer som ska jobba med andra saker än enbart mobiltelefoner, bland annat mobilnät. Det handlar bland annat om forskning, standardisering och patentfrågor rörande 5G och 6G, säger Stefan Andersson, Sonys platschef i Lund, till tidningen.

Samtidigt får anläggningen i Lund globalt ansvar för mjukvaruuppdateringar av Sonys telefoner och utveckling av nya. Tidigare delades ansvaret för mjukvaruuppdatering mellan Tokyo, Peking och Lund.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons