Annons

Sommarjobbare ofredade vårdtagare

Brott • Publicerad 10 maj 2019
Malmö tingsrätt dömer en 17-åring till ungdomsvård för att ha ofredat två äldre kvinnor på ett vårdboende där han sommarjobbade. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer en 17-åring till ungdomsvård för att ha ofredat två äldre kvinnor på ett vårdboende där han sommarjobbade. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En sommarjobbande tonåring förnedrade två vårdtagare på ett vård- och omsorgsboende och skickade filmer på händelserna till en kompis. Nu döms han av Malmö tingsrätt till ungdomsvård. Hade han varit vuxen skulle han kunna ha dömts till fängelse, skriver domstolen, som tar fasta på att de utsatta var två skyddslösa vårdtagare som var beroende av honom.

Den ena kvinnan, som nu är avliden, var rörelsehindrad och satt i sin säng när hon filmades. På filmen hör man att hon får "du din jävel" till svar när hon ber om hjälp. "Jag ska inte följa med dig någonstans", säger tonåringen och ger henne fingret.

Annons

Den andra filmen visar hur rullstolen som en dement kvinna sitter i sparkas iväg i en korridor, samtidigt som den nu dömde tonåringen vinkar åt henne.

Händelserna avslöjades sedan kompisen som fått filmerna gjort en polisanmälan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons