Annons

Softbank gör 230 miljarder i förlust

Ekonomi • Publicerad 8 augusti 2022
Softbank visar en rekordförlust. Arkivbild.
Softbank visar en rekordförlust. Arkivbild.Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Japanska Softbank rapporterar 3,1 biljoner yen i förlust för perioden april–juni. Det motsvarar drygt 230 miljarder svenska kronor.

Det är högre än helårsförlusten för 2021, som var 132 miljarder kronor.

Annons

Storbanken tillskriver förlusterna till "fördjupade utmaningar" i den makroekonomiska miljön, inflation, penningpolitik och geopolitiska spänningar, rapporterar Financial Times.

"För privata portföljbolag minskade det verkliga värdet i ett brett spektrum av investeringar", skriver bolaget i ett uttalande.

Under förra veckan kom rapporter om att bolaget förbereder att sälja av sitt innehav i den kinesiska e-handelsjätten Alibaba, som de äger runt en fjärdedel av.

Softbank har gjort stora investeringar i techbolag, bland annat Klarna, där de under förra året tillsammans med andra investerare sköt in 6,5 miljarder kronor.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel siffra för Softbanks investering i Klarna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons