Annons

Sofie Sarenbrant vinner e-bokspris

Litteratur • Publicerad 6 mars 2020
Sofie Sarenbrants "Skamvrån" vinner 2020 års Stora e-bokspriset. Pressbild.Foto: Nextory

Sofie Sarenbrants bok "Skamvrån" är 2020 års vinnare av Stora e-bokspriset. Priset delas ut av den digitala boktjänsten Nextory, som har kartlagt vilka av tjänstens titlar som flest personer har läst från början till slut.

"Det är fantastiskt att vinna pris för årets mest utlästa titel. Jag är extra glad att just 'Skamvrån' har gått hem hos läsarna, eftersom den belyser viktiga och svåra ämnen som psykisk ohälsa och självmord. Stort tack till alla som har läst till sista sidan", säger Sofie Sarenbrant, enligt ett pressmeddelande.

Annons

Sarenbrant prisas i vuxenkategorin, där plats två och tre innehas av "Broder Jakob" av Emelie Schepp respektive "En bur av guld" av Camilla Läckberg.

I barnkategorin går priset till "Vem finns?" av Stina Wirsén och i romanklassen "I fikonträdets skugga" av Camilla Davidsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons