Annons

"Sociala medier i dag är ett skämt"

Sebastian Larssons hands följdes av en hatstorm på Instagram.
Påhopp som mittfältarens medspelare avskyr.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2019

Mittfältaren Sebastian Larsson försökte täcka bort Marco Asensios inlägg men fick i stället bollen på armen och domaren William Collum dömde straff.

Efter Sergio Ramos 1–0–mål släppte Sverige in ytterligare två mål och förlorade med 0–3 på Santiogo Bernabéu.

Annons

Men det var Larssons agerande vid spanjorernas mål som väckte avsky på sociala medier.

– Han försöker blocka ett inlägg och den tar på handen. Får han skit är det bara löjligt. En sådan storm som det var i VM, det är bara pinsamt, säger Pontus Jansson och syftar på det som Jimmy Durmaz fick efter mötet med Tyskland i Ryssland.

– Så är dagens samhälle, det är lätt att kasta skit på varandra i sociala medier.

"Hemskt"

Emil Forsberg:

– Det känns som att det börjar bli vardag nu tyvärr. Det är hemskt åt alla håll. Det är inget som hör hemma här, varken på fotbollsplanen eller utanför eller någonstans. Oerhört tråkigt. Självklart vet vi att fotbollen engagerar så många men det är skillnad på kärlek och hat, överdriven hat, säger han.

– Det är tragiskt och det är inget som jag önskar någon att få, det hatet.

"Inte acceptabelt"

Mikael Lustig:

– Dagens samhälle... När det går bra är de glada men när det händer något olyckligt tar de sig friheten att vara idioter. Det är så klart inte acceptabelt. Vi står bakom "Sebbe" och alla andra som får sådana här påhopp.

Högerbacken säger att folks avsky inte bara kommer fram när det gäller spel i landslaget, utan att det även sker i klubblagsmiljön.

– Man har blivit ganska hårdhudad. Jag har spelat i Glasgow i väldigt många år och skulle jag visa vad som skickas till mig, då skulle folk… de hade nog tyckt att det varit förfärligt. Men så är det. Det finns sådana troll, säger han.

– Vi är bara människor vi också och får man sådana påhopp är det klart att det känns.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons