Annons

Snöfallet i sydost fortsätter hela natten

Torsdagen blev en snöig historia i de sydöstra delarna av landet. I Mälardalen och Östergötland väntas snöfallet fortsätta hela natten.
Väder • Publicerad 28 januari 2021
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i sydöstra delarna av Sverige. Arkivbild.
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i sydöstra delarna av Sverige. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Allra mest snö har det kommit i Stockholms län och där slutar det inte snöa förrän på fredagsförmiddagen, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI, till TT.

Lokalt i Stockholmstrakterna kan torsdagens snömängder ticka in på uppemot 20 centimeter när mätningarna kommer in under fredagen, tror Jon Jörpeland.

Annons

– Men det är ett helt stråk från norra Kalmar län upp till Uppsala där det har snöat på ordentligt hela dagen.

De klass 1-varningar för snöfall som utfärdats för Kalmar län utom Öland, Östergötland, Sörmland samt Stockholms län utom Roslagskusten ligger kvar under natten. De varningar som tidigare utfärdats för Hallands län, Skåne län och Kronobergs län lyftes däremot under torsdagsmorgonen.

TT: Snön som kommit, ligger den kvar?

– Det ser så ut. Den kommer definitivt att ligga kvar de närmaste dagarna. Det kommer att vara rejält kallt i hela landet. Nattetid kan det gå ned mot en 10, 15 minusgrader i söder och i norr blir det ännu kallare, säger Jörpeland.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons