Annons

Sniffade fram knark för 393 miljoner – prisas

Hunden Harry har utsetts till årets narkotikasökhund 2020. Tillsammans med sin förare, tullinspektören Kim Holm, arbetar den femåriga labradoren med att leta knark i tuffa miljöer.
Djur • Publicerad 13 november 2020
Tullinspektör Kim Holm tillsammans med labradoren Harry.
Tullinspektör Kim Holm tillsammans med labradoren Harry.Foto: Mette Ottosson/mettesfoto.se

Kim Holm och Harry arbetar framför allt i fordonsströmmar vid Öresundsbron och i Helsingborg, men också med personsök på till exempel tåg och vid flygterminaler.

"Harry är snäll och följsam men samtidigt tuff och klarar att arbeta i svåra miljöer och trånga utrymmen", säger Kim Holm om sin fyrfota kollega i ett pressmeddelande.

Annons

Teamet har under det senaste året medverkat till 56 narkotikabeslag – till en sammanlagd samhällsnytta av 393,2 miljoner kronor.

"Harry och Kim jobbar effektivt i alla flöden och Harrys kapacitet att söka på både människor, fordon och varor är slående. Ekipaget har bland annat gjort fantastiska beslag i det tunga lastbilsflödet. Det är ett svårarbetat flöde, dels för att man rör sig mitt i trafiken med mycket ljud och rörelse, dels för att doftmiljön är stökig med många starka dofter att tränga igenom", skriver juryn i sin motivering.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons