Annons

Smugglare flög knark med helikopter

Spanien • Publicerad 9 januari 2022
En liga misstänks ha flugit stora mängder cannabis med helikopter från Marocko till Spanien. Helikoptern på bilden har dock inget med saken att göra. Arkivbild.
En liga misstänks ha flugit stora mängder cannabis med helikopter från Marocko till Spanien. Helikoptern på bilden har dock inget med saken att göra. Arkivbild.Foto: Ed Betz/AP/TT

Spansk polis har slagit till mot en smugglarliga som misstänks ha flugit in stora mängder cannabis med helikopter från Marocko till södra Spanien.

Efter att narkotikan landat i Spanien lastades den om på falskregistrerade lastbilar och turbussar för vidare transport till norra Frankrike.

Annons

Polisen Guardia Civil meddelar att man beslagtagit drygt 2,4 ton hasch, 112 kilo marijuana, tre helikoptrar, vapen och ammunition. Elva personer har gripits och ytterligare nio eftersöks.

Fransk polis och Europol deltog i tillslaget.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons