Annons

Smugglade tusentals tabletter – åtalas

Brott • Publicerad 8 april 2021
Tramadol – från ett annat beslag. Arkivbild.
Tramadol – från ett annat beslag. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad / NTB/TT

Mannen försökte smuggla in tusentals tramadoltabletter till Sverige – men stoppades vid gränsen. Nu åtalas han för grov narkotikasmuggling vid Malmö tingsrätt.

Den misstänkte ska ha rest från Belgien och var på väg till Helsingborg, men stoppades i Malmö. Enligt stämningsansökan upptäcktes smugglingen av tullen när mannen kom bärandes på en väska vid gränskontrollen mellan Danmark och Sverige. Väskan var full av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol – närmare bestämt drygt 35 000 tabletter.

Den misstänkte, som greps i januari, förnekar brott, men i bevisningen ingår bland annat chattkonversationer där han ska ha fått samma danska adresser skickade till sig som en annan gripen tramadolsmugglare också har avslöjats med.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons