Annons

Slut på messmör – butikshyllor gapar tomma

Det klassiska pålägget Fjällbrynts messmör saknas i flera av landets butiker, bland annat i Örebro, rapporterar .
Livsmedel • Publicerad 4 september 2019
Fjällbrynts messmör saknas i butikshyllorna. Foto: Fjällbrynt.
Fjällbrynts messmör saknas i butikshyllorna. Foto: Fjällbrynt.Foto: TT

Anledningen är problem med leveransen av vassle.

Norrmejerier, med huvudkontor i Umeå, har inte kunnat leverera vasslepulver till messmörstillverkningen i Haninge i Stockholm.

Annons

– Precis innan sommaren fick vi reda på att Norrmejerier inte längre kunde leverera produkten. Vi sattes lite på pottkanten och var tvungna att hitta leverantörer med kort varsel, säger Andreas Millbourn, vd för Foodmarks där Fjällbrynt ingår, till tidningen.

I stället valde man det estniska mejeriet Epiim, men leverantören har haft problem med att leverera vassle av rätt kvalitet. Något som i sin tur lett till att Foodmark fryst försäljningen av messmör i två och en halv vecka.

Men avsaknaden av pålägget verkar inte hålla i sig – produkten ska vara tillbaka på butikshyllorna under de kommande veckorna, enligt Millbourn.

Även i fjol var messmöret en bristvara sedan Fjällbrynt flyttat tillverkningen från Östersund till Stockholm.

Britta Kramsjö/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons