Annons

Slog person i bostad – utreds som grovt rån

Brott • Publicerad 9 augusti 2021
Polisen larmades till en villa i Botkyrka i natt där en man ska blivit misshandlad när flera personer tog sig in i bostaden. Arkivbild.
Polisen larmades till en villa i Botkyrka i natt där en man ska blivit misshandlad när flera personer tog sig in i bostaden. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Flera personer har brutit sig in i en villa och misshandlat en boende i Grödinge i Botkyrka kommun utanför Stockholm. Händelsen utreds som grovt rån.

Det var strax före klockan halv fyra på morgonen som polisen larmades till platsen. Flera personer ska ha befunnit sig i bostaden när gärningspersonerna bröt sig in och bland annat tvingade till sig sig pengar.

Annons

En polisinsats inleddes med hundpatruller för att leta efter gärningspersonerna, men på måndagsmorgonen har ännu ingen kunnat gripas. Hur gärningspersonerna tagit sig in i bostaden är oklart.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och man inväntar en teknisk undersökning.

– Just nu håller vi på med utredningsåtgärder och håller förhör, bland annat med dem som blivit utsatta för det här, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

Den misshandlade, som är en man, fick föras till sjukhus med ambulans. Han var dock vaken och talbar vid tillfället.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons