Annons

Släpades 50 meter efter sopbil – bolag bötfälls

Kommunala Karlstads energi får böta 300 000 kronor efter att en nyanställd miljöarbetare skadats allvarligt. Mannen föll av en sopbil och släpades efter fordonet, rapporterar Transportarbetaren.
Olycka • Publicerad 13 juli 2023
Karlstads energi straffas med böter på 300|000 kronor. Arkivbild.
Karlstads energi straffas med böter på 300|000 kronor. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Olyckan inträffade i oktober förra året när mannen föll av då han stod bak på sopbilen när den rullade. Han fastnade i kärllyften och släpades cirka 50 meter. Han bröt båda benen och fotlederna.

"Karlstad energi har brustit i att informera den nyanställda om säkerhetsregler som gäller för arbete för aktuell typ av renhållningsfordon", skriver Åklagarmyndigheten i sitt beslut enligt Transportarbetaren.

Annons

Enligt Erik Kornfeld, vd på Karlstads energi, stod mannen på ett ställe som inte var avsett för det, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

– Men det är klart att vi behöver ta på oss att bli bättre på att informera om säkerhetsrutiner, säger han till tidningen.

Enligt NWT har bolaget vidtagit en rad åtgärder efter olyckan, bland annat förbättrad introduktion för nyanställda.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons