Annons

Slängde dammsugare på poliser i biljakt

Brott • Publicerad 9 maj 2021
Två män åtalas efter att ha försökt fly från polisen i bil och bland annat slängt en dammsugare mot den efterföljande polisbilen. Arkivbild.
Två män åtalas efter att ha försökt fly från polisen i bil och bland annat slängt en dammsugare mot den efterföljande polisbilen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När en misstänkt bilförare vägrade stanna inleddes en våldsam biljakt genom villaområden i Nykvarn, väster om Södertälje, i augusti i fjol. Under färden slängde de två männen i bilen ut alla möjliga lösa föremål mot den efterföljande polisbilen, bland annat en dammsugare, en presenning, en regnjacka och en cykelpump.

– Vi försökte få stopp på vansinnesfärden och de försökte få stopp på oss genom att kasta sakerna, uppger en av poliserna i förhör, skriver Länstidningen.

Annons

Den vilda färden gick över en refug, på fel sida i en rondell och på cykelvägar. Mannen i passagerarsätet sprutade också med en pulversläckare mot polisbilen. Till slut stannade bilen och männen kunde gripas efter att ha försökt fly till fots.

Nu åtalas de två männen i bilen, båda i 40-årsåldern, vid Södertälje tingsrätt.

Föraren åtalas bland annat för grov vårdslöshet i trafik och passageraren åtalas för sabotage mot blåljusverksamhet och försök till våld mot tjänsteman.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons