Annons

Skyllde på spetsat te – frias från knarkbrott

Brott • Publicerad 6 juni 2021
Mannen säger att han ovetande fått i sig ett narkotikaklassat preparat när han bjudits på te – och frias av tingsrätten. Arkivbild.
Mannen säger att han ovetande fått i sig ett narkotikaklassat preparat när han bjudits på te – och frias av tingsrätten. Arkivbild.Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

En 21-årig man hade narkotikaklassat läkemedel i kroppen när han kontrollerades av polis i Linköping i november i fjol. Men han frias av tingsrätten eftersom han förklarat att han fått i sig preparatet i te som en kvinna bjudit honom på, rapporterar Corren.

Mannen åtalades för ringa narkotikabrott. Han nekade till brottet och sade sig ha legat i en konflikt med en kvinna som den aktuella novemberdagen bjudit honom på te.

Annons

Han märkte inte att drycken smakade konstigt men helt plötsligt "slog det till". Han hävdar att kvinnan måste ha spetsat teet utan hans vetskap.

Linköpings tingsrätt anser att berättelsen "väcker vissa frågetecken". Samtidigt anser en enig domstol att 21-åringens förklaring är "så pass plausibel att den inte kan lämnas utan avseende".

I avsaknad av annan bevisning anser rätten att det inte är ställt utom rimligt tvivel att 21-åringen uppsåtligen använt preparatet, och han frikänns därför.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons