Annons

SKR i samtal med Danmark om personalhjälp

Coronaviruset • Publicerad 5 juni 2021
Emma Spak, sektionschef hälso- och sjukvård på Sveriges kommuner och regioner (SKR). Arkivbild.
Emma Spak, sektionschef hälso- och sjukvård på Sveriges kommuner och regioner (SKR). Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Semestrar för intensivvårdspersonal på flera håll i landet är i fara. Sveriges kommuner och regioner (SKR) har nu inlett samtal med Danmark och tagit formell kontakt med Norge om möjligheten att låna vårdpersonal under sommaren, rapporterar Ekot. Det efter en dialog mellan regeringen och grannländerna.

SKR har tidigare vädjat till regeringen att skicka en formell förfrågan om att låna personal till intensivvården från grannländerna. Socialminister Lena Hallengren (S) har dock sagt att det inte är möjligt med en formell förfrågan så länge vårdkapaciteten i Sverige inte kan anses uttömd.

Annons

– Det hade varit en välkommen hjälp om vi får några iva-sköterskor, för tittar vi på vår intensivvård inom Sahlgrenska har vi svårigheter att ha öppet det vi egentligen skulle önska, säger Peter Dahm, verksamhetschef på Sahlgrenska sjukhuset, till radion.

Rättad: I en tidigare version angavs fel land där samtal inletts.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons