Annons

Attack mot hotell i västra Pakistan

En grupp beväpnade gärningsmän har gått till attack mot ett lyxhotell i Gadwar i sydvästra Pakistan.
Minst en person har dödats och eldstrider pågår.
Pakistan • Publicerad 11 maj 2019
Gwadar, Pakistan.
Gwadar, Pakistan.Foto: TT

Tre till fyra personer stormade femstjärniga Pearl Continental i hamnstaden Gwadar strax före klockan 17 lokal tid (14 svensk tid), rapporterar den pakistanska tidningen . På vägen in sköt de ihjäl en av hotellets vakter.

Pakistansk polis är på plats med understöd från militär. Eldstrider pågår och det finns för närvarande inga bekräftade uppgifter om ytterligare döda eller skadade. Det är också oklart hur många gäster som vistades på hotellet.

Annons

– Säkerhetsstyrkor har spärrat av området. Gäster har evakuerats. Terrorister har omringats av säkerhetsstyrkor i trapporna till den översta våningen, säger en talesperson för den pakistanska militären.

Gwadar ligger vid Arabiska havet, i provinsen Baluchistan som är Pakistans största men också fattigaste. Den separatistiska organisationen Baluchistans befrielsearmé har tagit på sig ansvaret för attacken.

Hotellet ligger på en höjd på en halvö som utgör en stor del av staden och frekventeras till större delen av utländska gäster, framför allt kineser.

Gwadars strategiska läge som hamnstad har lett till stor kinesisk uppmärksamhet på senare år. Kina har investerat motsvarande hundratals miljarder kronor i Pakistans infrastruktur som del av den "nya sidenväg" man vill skapa genom Asien, där Gwadar som hamnstad är tänkt att bli en särskild knutpunkt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons