Annons

Skottlossning mot fastighet i Jönköping

Brott • Publicerad 27 januari 2023
Polis i Jönköping larmades tidigt på fredagsmorgonen efter höga smällar hörts. Arkivbild.
Polis i Jönköping larmades tidigt på fredagsmorgonen efter höga smällar hörts. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polis larmades till en adress i Jönköping vid 5-tiden på fredagsmorgonen efter att höga smällar hörts i området. På plats konstaterade polisen att det finns skador på en fastighet som tyder på skottlossning.

Ingen person ska ha skadats vid händelsen. Polisen spärrade av ett område och har gjort en teknisk undersökning av platsen. Vid 11-tiden hävdes avspärrningarna.

Annons

Händelsen utreds som försök till mord och grovt olaga vapenbrott. Ingen är i nuläget gripen.

– Vi förstärkt med poliser på plats som en trygghetsskapande åtgärd. Vi vet att det kan skapa oro när en sådan här sak händer och det finns poliser på plats i de centrala delarna av Jönköping, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen.

Polisen uppmanar dem som har sett eller vet något som kan ha anknytning till den misstänkta skjutningen att kontakta poliser på plats eller via 114 144.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons