Annons

Skottlossning i Växjö – gripna män släppta

Brott • Publicerad 7 juni 2023
En skottlossning misstänks ha inträffat i Växjö natten mot onsdagen. Arkivbild.
En skottlossning misstänks ha inträffat i Växjö natten mot onsdagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre män greps efter en skottlossning vid universitetsområdet i Växjö under nationaldagskvällen, men släpptes på fri fot under onsdagsmorgonen, rapporterar P4 Kronoberg.

– Utredningen mot dem fortsätter, men de är inte längre anhållna, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till radiokanalen.

Annons

Larm om höga smällar inkom till polisen klockan 22.53 och när patrull kom till platsen gjordes fynd som tyder på att en skottlossning har ägt rum.

– Det är ännu oklart vad vi kommer rubricera brottet som, initialt var det grovt vapenbrott men det kanske eventuellt blir mordförsök, det får vi se, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Ingen skadad person har hittats och området är avspärrat för en teknisk undersökning och specialsökhund är kallad till platsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons