Annons

Offer för dödsskjutning identifierad

Polisen har kunnat fastställa identiteten på den man som sköts till döds i Skarpnäck i södra Stockholm på söndagskvällen. Ännu har ingen gripits för mordet.
Brott • Publicerad 11 april 2022
En av polisens hundförare söker av den plats som spärrats av sedan en man skjutits i Skarpnäck i södra Stockholm.
En av polisens hundförare söker av den plats som spärrats av sedan en man skjutits i Skarpnäck i södra Stockholm.Foto: Anders Wiklund/TT
Den avlidne mannen låg ner i närheten av ett torg i Skarpnäck när polis och ambulans kom fram.
Den avlidne mannen låg ner i närheten av ett torg i Skarpnäck när polis och ambulans kom fram.Foto: Anders Wiklund/TT

Larmet om skottlossning kom in till polisen vid 18.30. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Den döda mannen, vars identitet tidigare varit okänd, har kunnat identifierats. Mannen var i 20-årsåldern och anhöriga har underrättats, skriver polisen på sin hemsida.

Sprang från platsen

Annons

Skottlossningen ska ha skett vid ett torg i Skarpnäck. Polisen uppgav initialt att personer ska ha sprungit från platsen i samband med att skott hördes och det finns uppgifter om att fordon ska ha åkt iväg.

– Vi har en hel del olika typer av information om personer som lämnat platsen. I nuläget håller vi den för oss själva, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till TT.

Polisen använde bland annat helikopter, hundpatruller och områdespoliser i jakten och informationsinsamlingen. Brottsplatsen spärrades av och en teknisk undersökning genomfördes under kvällen och natten.

– Ingen är i nuläget frihetsberövad, säger Westberg.

Söker spår

På måndagen har polisen fortsatt att knacka på hos boende vid brottsplatsen.

– Vi samlar också in tekniska spår och information, samt gått igenom det vi hittills har samlat in.

Polisen är på plats med extra poliser i området och stadsdelsförvaltningen har aktiverat sin krisorganisation.

– Vi är intresserade av information. Om man har gjort iakttagelser så får man jättegärna höra av sig till oss, säger Westberg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons