Annons

Skott avlossat vid bråk i Söderhamn

Polisen utreder ett misstänkt gängbråk i Söderhamn, som ska ha slutat med att någon drog ett skjutvapen och avlossade ett skott.
Brott • Publicerad 8 maj 2021
Polisen utreder en skottlossning i Söderhamn. Arkivbild.
Polisen utreder en skottlossning i Söderhamn. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet kom strax efter klockan 21 på fredagskvällen.

– Det är en anmälare som ringer in om grupperingar som slagits på platsen. Personen har uppfattat det som en explosion eller skottlossning, de såg ett ljussken, säger Andreas Örth vid polisen i region Mitt.

Annons

Senare hittade polisen några som ska ha varit inblandade i händelsen.

– Vi har pratat med dem och de ska ha kommit ut ur en port och då blivit påhoppade av ett annat gäng killar. En person ska ha blivit misshandlad med någon form av tillhygge. I samband med det eskalerade det och någon tar fram ett vapen och avlossar ett skott, säger Örth.

Den misshandlade personen ska ha fått lindriga skador. Ingen person var under natten misstänkt, och några beslag har inte heller gjorts.

– Rubriceringen är grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, misshandel och grovt olaga hot, säger Örth.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons