Annons

Sköra personer beordras lämna ukrainsk stad

Ukraina • Publicerad 2 mars 2023
Vissa invånare i Kupjansk beordras lämna på grund av säkerhetsläget. Arkivbild.
Vissa invånare i Kupjansk beordras lämna på grund av säkerhetsläget. Arkivbild.Foto: Vadim Ghirda/AP/TT

Ukraina beordrar en obligatorisk evakuering för vissa invånare i staden Kupjansk, som ligger vid frontlinjen, och angränsande områden när oron över att Ryssland kommer att återta kontrollen över platsen ökar.

"Obligatorisk evakuering av familjer med barn och invånare med begränsad rörlighet började i Kupjansksamhället", meddelar Charkivlänets militära administration.

Annons

"Beslutet togs . . . med hänsyn till det osäkra säkerhetsläget på grund av konstant beskjutning från ryska styrkor av samhällets område."

I september återtog Ukraina kontrollen över delar av länet Charkiv, inklusive staden Kupjansk. Staden ockuperades i den första ryska invasionsvågen för ett drygt år sedan.

Charkivlänets guvernör Oleh Synegubov sade under torsdagen att Ryssland besköt flera samhällen i regionen, inklusive Kupjansk.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons