Annons

Skoldåd i Belgrad– flera elever skadade

Serbien • Publicerad 3 maj 2023
Polisen har spärrat av området kring grundskolan i Belgrad, där flera elever har blivit skottskadade på onsdagsmorgonen, enligt serbiska medier.
Polisen har spärrat av området kring grundskolan i Belgrad, där flera elever har blivit skottskadade på onsdagsmorgonen, enligt serbiska medier.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Flera elever har skadats i en skolskjutning på en grundskola i Serbiens huvudstad Belgrad. Enligt serbiska medier har en säkerhetsvakt på skolan dödats och flera elever skadats, vissa av dem allvarligt.

En elev som misstänks för dådet har gripits, enligt landets inrikesdepartement.

Annons

"Polisen skickade omedelbart alla tillgängliga enheter till platsen och grep en misstänkt minderårig – en sjundeklasselev som misstänks för att ha avfyrat flera skott från sin fars vapen i riktning mot elever och skolans säkerhetspersonal", skriver departementet i ett uttalande.

Larmet om skottlossningen kom från skolan vid klockan 08.40.

Masskjutningar är mycket ovanliga i Serbien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons