Annons

Skolbarn hittade termosbomb i Landskrona

Brott • Publicerad 7 februari 2023
Personalen på en skola i Landskrona larmade polis sedan tre elever hittat en termos i en buske. Det visade sig vara en skarp bomb. Arkivbild.
Personalen på en skola i Landskrona larmade polis sedan tre elever hittat en termos i en buske. Det visade sig vara en skarp bomb. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

En termos som tre skolbarn hittade i en buske vid en lekplats i Landskrona visade sig vara en skarp bomb. De tog den med sig till sin skola och där slog personalen larm till polisen.

Termosen innehöll sprängmedel, berättar polisens utredare Tenny Svensson för HD/Sydsvenskan. Den hade också en stubin, men enligt polisens bedömning fanns ingen fara för att den skulle utlösas av sig själv.

Fyndet gjordes i stadsdelen Koppargården i mitten av förra veckan. Termosbomben har skickat till Nationellt forensiskt centrum för analys.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons