Annons

Skolanställd åtalad för sexövergrepp mot barn

Brott • Publicerad 5 juni 2019
En före detta skolanställd i Västerbotten åtalas för sexbrott mot barn, som han fått kontakt med på skolan där han arbetade. Arkivbild
En före detta skolanställd i Västerbotten åtalas för sexbrott mot barn, som han fått kontakt med på skolan där han arbetade. ArkivbildFoto: Lars Pehrson / SvD / TT

En tidigare skolanställd i 30-årsåldern åtalas för en rad sexbrott mot barn, bland annat grov våldtäkt. Mannen har fått kontakt med barnen på den skola i Västerbotten där han arbetade.

Brotten har begåtts under elva års tid. De 13 utsatta barnen är i åldrarna sju till 15 år.

Annons

Kammaråklagare Anna Lundberg skriver i ett pressmeddelande att mannen har utnyttjat sin ställning som skolanställd för att komma nära barnen, och har på så sätt systematiskt kunnat genomföra övergreppen.

Mannen åtalas för sexuellt ofredande, försök till köp av sexuell handling av barn, barnpornografibrott och grov våldtäkt mot barn. Brotten ska ha skett i mannens bostad, på skolan där han arbetade och i en simhall. Mannen, som greps i mars i år, har filmat våldtäkter och andra övergrepp.

Rättegången inleds i Lycksele tingsrätt den 10 juni.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons