Annons

Skogsbrand i Jämtland omringas

Olycka • Publicerad 3 juni 2021
En stor skogsbrand har härjat i Jämtland sedan onsdagseftermiddagen. Helikoptrar har bistått i släckningsarbetet. Arkivbild.
En stor skogsbrand har härjat i Jämtland sedan onsdagseftermiddagen. Helikoptrar har bistått i släckningsarbetet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Brandkår har lyckats ringa in en skogsbrand som bröt ut utanför jämtländska Ytterhogdal i onsdags – men än är den inte släckt.

Elden har härjat över ett 7,6 hektar stort område och släckningsarbetet på marken har fått stöd av vattenbombande helikoptrar.

Annons

– Vi har branden omringad och den håller sig inom våra begränsningslinjer. Sedan har vi den inte under kontroll än och det kvarstår fortfarande arbete, säger Teresia Gustafsson, inre befäl vid Jämtlands Räddningstjänstförbund.

Gustafsson pekar på en utmaning i det varma vädret. Hon pekar också på avståndet till vatten, då tankbilar har fått åka fram och tillbaka.

Elden uppmärksammades första gången strax före klockan 14 i onsdags. Släckningsarbetet kommer pågå åtminstone över natten till fredag.

– Det ser bra ut ändå, säger Teresa Gustafsson.

Inga personer har kommit till skada och det finns ingen bebyggelse i närområdet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons