Annons

Skellefteå bröt förlustsvit

Det blev femte gången gillt för Skellefteå i SHL-ishockeyn.
Efter fyra raka förluster besegrades Linköping med 3–2.
Serieledande Luleå vann borta över Malmö med 3–1.
Ishockey • Publicerad 1 februari 2020
Oscar Möller.
Oscar Möller.Foto: Erland Segerstedt/TT

Skellefteå har haft det tungt i SHL-ishockeyn och tappat sin topp 6-placering efter fyra raka förluster. Mot Linköping kom i alla fall ett trendbrott. Västerbottenslaget gick upp till 3–0-ledning innan förre Skellefteåtränaren Bert Robertssons Linköping kunde reducera två gånger.

Oscar Möller gjorde 1–0 med sitt 15:e mål för säsongen – han delar skytteligaledningen med Linköpings Broc Little – och nyblivne landslagsmannen Jonathan Pudas gjorde 2–0 i en andraperiod där hemmalaget tog greppet om matchen.

Annons

Tuomas Kiiskinen gjorde matchvinnande 3–0 innan Adam Helewka och Jarno Kärki putsade till siffrorna.

Serieledande Luleå tog tredje raka segern, och den sjätte på de sju senaste, via 3–1 borta mot Malmö. Två heta målskyttar slog till för norrbottningarna då Jonas Berglund, 1–0-skytten, gjorde sitt tredje mål på de sex senaste matcherna och Einar Emanuelsson, som gjorde 3–1, svarade för sitt fjärde på de fyra senaste.

Däremellan satte Niklas Olausson 2–0 på straff medan Henrik Hetta svarade för säsongens första fullträff för Malmö.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons