Annons

Skatteverket synar städbranschen i sömmarna

Ekonomi • Publicerad 11 februari 2020
Städbranschen hamnar i Skatteverkets fokus i år. Genrebild.
Städbranschen hamnar i Skatteverkets fokus i år. Genrebild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Städ-, bygg-, och transportbranschen. Där kommer Skatteverket att lägga extra fokus under året för att komma åt eventuellt fusk och arbetsmarknadsbrottslighet, skriver SVT Nyheter.

Myndigheten väljer varje år ut vilka branscher som ska granskas särskilt noga. I år är det alltså bland annat städbranschen, som enligt Skatteverket omsatte 42 miljarder kronor under 2019. Tio procent av arbetet där sker svart, enligt myndigheten.

Annons

Polis och Arbetsmiljöverket kommer att genomföra kontroller ute på olika arbetsplatser.

– Man kommer kontrollera vilka arbetsgivarna och företagen bakom dem är. Sedan kommer vi att följa upp detta med kontroller av om man redovisar löner på ett riktigt sätt och så vidare, säger Conny Svensson, nationell samordnare på Skatteverket till SVT.

Svensson säger vidare att inom transportbranschen vet myndigheten att det utnyttjas arbetskraft när det gäller transporter med lätta lastbilar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons