Annons

Skandinaver i Thailand vill ha vaccin

Coronaviruset • Publicerad 22 juni 2021
Exilskandinaver får inget vaccin i Thailand, larmar en organisation som samlar nordiska medborgare som bor där. Arkivbild.
Exilskandinaver får inget vaccin i Thailand, larmar en organisation som samlar nordiska medborgare som bor där. Arkivbild.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Nordiska medborgare som är bosatta i Thailand – varav många äldre – får inget vaccin, larmar organisationen Scandinavian Society Siam. I ett öppet brev till de nordiska regeringscheferna vädjas det om hjälp att få fram vaccin.

Organisationen skriver att den vänder sig till regeringarna på samma vis som de vände sig till den vid flodvågskatastrofen 2004.

Annons

"Den här gången gäller det inte behovet av skydd, mat eller sökandet efter nordiska medborgare som saknas, utan om behovet av vaccin för att förhindra att covid-19 orsakar fler dödsfall och mer förödelse bland nordiska medborgare i Thailand", lyder brevet.

Nordiska exilpensionärer i landet riskerar att leva i livsfara en lång tid, fortsätter det. Organisationen vill se ett nordiskt samarbete för att vaccin ska göras tillgängligt i Thailand.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons