Annons

Sjuksköterska sparkas – var påverkad på jobbet

Sjukvård • Publicerad 3 augusti 2022
En sjuksköterska har avskedats från sitt jobb efter en tre år lång prövotid. Arkivbild.
En sjuksköterska har avskedats från sitt jobb efter en tre år lång prövotid. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En sjuksköterska i Hälsingland har avskedats från sin tjänst inom vuxenpsykiatrin efter en tre år lång prövotid, skriver Hudiksvalls Tidning (HT).

Det var Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som anmälde kvinnan till ansvarsnämnden 2019 och då krävde att hon skulle åläggas en treårig prövotid, efter att ha varit påverkad av läkemedel under arbetstid upprepande gånger.

Annons

IVO bedömer att kvinnans missbruk har inneburit patientsäkerhetsrisker och målet med prövotiden har varit att säkerställa att hon rehabiliteras från sitt missbruk, vilket har misslyckats, enligt HT.

Kvinnan har uppgett vid ett utredande möte på IVO att hon har en pågående smärtproblematik på grund av en sjukdom, vilken hon också ska ha varit sjukskriven för.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons