Annons

Sju fall av virusvariant från Indien i Blekinge

Coronapandemin • Publicerad 8 juni 2021
Minst sju personer har smittats av virusvarianten som först upptäcktes i Indien. Arkivbild från labb där coronaviruset sekvenseras.
Minst sju personer har smittats av virusvarianten som först upptäcktes i Indien. Arkivbild från labb där coronaviruset sekvenseras.Foto: Johan Nilsson/TT

Sju personer i Sölvesborg har under förra veckan testat positivt för den variant av coronaviruset som först upptäcktes i Indien.

Enligt ett pressmeddelande från regionen förekommer fallen i olika miljöer i kommuner, bland annat en förskola som föräldrar nu uppmanas hålla sina barn hemma från.

Annons

"Med stor sannolikhet har ytterligare spridning förekommit och fler fall kommer förmodligen att upptäckas", säger Bengt Wittesjö, Region Blekinges smittskyddsläkare i pressmeddelandet.

Virusvarianten som först upptäcktes i Indien orsakar inte allvarligare sjukdom, men befaras vara mer smittsam än andra varianter av coronaviruset.

"Utbrottet är ett bevis på att pandemin inte är över och att det är för tidigt att andas ut", säger Bengt Wittesjö och uppmanar till fortsatt försiktighet i regionen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons