Annons

Sju års fängelse för mordförsök i Kalmar

Brott • Publicerad 8 februari 2022
Sju års fängelse blir straffet för en 25-årig man som döms av Kalmar tingsrätt för mordförsök på en man i 30-årsåldern. Arkivbild.
Sju års fängelse blir straffet för en 25-årig man som döms av Kalmar tingsrätt för mordförsök på en man i 30-årsåldern. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

En 25-årig man döms till sju års fängelse för ha försökt döda en man i 30-årsåldern med kniv under en lägenhetsfest i Kalmar i maj förra året, rapporterar lokala medier.

Offret blev knivhuggen i halsen, ryggen och ljumsken, men överlevde attacken. Den dömde har uppgett att han fått flera knytnävsslag mot sig från mannen i 30-årsåldern, men även om det är troligt att han befann sig i en nödvärnssituation var den inte såpass allvarlig att det motiverade knivvåldet, uppger Kalmar tingsrätt i domen, enligt SVT Nyheter Småland.

25-åringen ska även betala till ett skadestånd till offret på närmare 90 000 kronor, rapporterar P4 Kalmar. Förutom försök till mord döms han också för olovlig körning, rattfylleri, brott mot knivlagen och narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons