Annons

Sida ger stöd till barn som blir utan skola

Coronaviruset • Publicerad 4 april 2020
Miljoner skolbarn blir utan undervisning när skolorna stänger till följd av coronapandemin. Arkivbild.
Miljoner skolbarn blir utan undervisning när skolorna stänger till följd av coronapandemin. Arkivbild.Foto: Khalil Senosi/AP/TT

Enligt FN:s utbildningsorgan Unesco påverkas drygt 1,5 miljarder barn av att skolor stängts i 185 länder till följd av coronapandemin. Biståndsmyndigheten Sida anpassar därför ett stort utvecklingsstöd till utbildningssystem i 67 låginkomstländer.

Sida är en stor givare till utbildningsfonden Global partership for education (GPE). I de länder där utbildningsfonden verkar påverkas 383 miljoner barn av att skolorna stängt. Nu omfördelas motsvarande drygt 2,5 miljarder kronor för att möta coronakrisen på utbildningsområdet.

Annons

Sidas generaldirektör Carin Jämtin poängterar att skolgången innebär mycket mer än bara undervisning för barnen.

"De behöver också få näringsriktig mat, känna säkerhet och nås av livsviktig information om hur man sköter sin hygien för att hålla sig friska", säger hon i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons