Annons

SHL-nykomling värvar från division 1

Ishockey • Publicerad 3 maj 2019
I april slog IK Oskarshamn ut Timrå i direktkvalet i SHL. Nästa säsong spelar IKO för första gången i Sveriges högstaserie i ishockey. Arkivbild.
I april slog IK Oskarshamn ut Timrå i direktkvalet i SHL. Nästa säsong spelar IKO för första gången i Sveriges högstaserie i ishockey. Arkivbild.Foto: Mats Andersson/TT

IK Oskarshamn har gjort klart med två nyförvärv inför klubbens historiska SHL-debut i september. Men till skillnad från Sveriges större ishockeyklubbar hittar nykomlingen sina spelare i de lägre divisionerna.

Forwarden Hampus Harlestam, 26, och backen Pontus Näsén, 22, spelade båda för division 1-laget Vimmerby under den gångna säsongen. Nu är de klara för spel i Oskarshamn, vars ännu ofullständiga trupp består av 16 utespelare.

"Jag tycker att grunden vi har lagt såhär långt är spännande och bra, med en hel del utvecklingsbara spelare. Det är den vägen vi vill fortsätta ta med det här lagbygget och vi vet att vi kommer att behöva djupet under resans gång. Nu hoppas jag att vi kan landa ytterligare namn under den närmaste tiden och det finns flera krokar ute", säger sportchefen Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons